Često postavljana pitanja

Zaštitne folije za staklo pružaju brojne pogodnosti uključujući odbijanje solarne energije i ultraljubičastog zračenja, a mogu se lako postaviti na sve postojeće staklene površine što je financijski daleko povoljnije od zamjene stakla toniranim staklima. Osim toga, folije štite i od krhotina ukoliko dođe do loma stakla.
Ne, folija funkcionira tako da reflektira, daje neprozirnost s one strane stakla gdje je svijetlo izraženije, jače. Preko dana štiti od pogleda izvana! Znači u noćnim satima ako upalite sva svjetla u stanu, staklo će s unutarnje strane biti kao ogledalo, ali ćete ipak vidjeti vani sve što je donekle osvjetljeno. Ako u stanu imate upaljen tv ili neki slabi izvor svjetla, kroz staklo ćete vidjeti van, i sa vanjske strane se vidi unutra, ali manje nego preko stakla gdje nije aplicirana folija.
Tehničke karakteristike folija razlikuju se od proizvoda do proizvoda. Neke folije i do 80% odbijaju sunčevu energiju. Aplikacijom takvih folija osjetiti ćete bitnu razliku u toplini. Temperatura u prostoriji smanjiti će se za nekoliko stupnjeva.
Garancija se kreće od 3 do 10 godina, ovisno o tipu folije. Garanciju dajemo samo uz našu montažu.
Procjenjuje se da je ultraljubičasto zračenje odgovorno za, otprilike, 40-60% oštećenja vezanih uz gubitak boje. Folija za UV zaštitu 99,5% štiti od ultraljubičastih zraka. Osim toga, mnogo je drugih uzroka izbljeđivanju: žarulje koje proizvode visok stupanj ultraljubičastog svjetla i topline. Također, boje i pigmenti korišteni na materijalima mogu biti slabo stabilizirani te stoga prirodno blijede s vremenom. Zaštitna folija značajno smanjuje izbljeđivanje (do 9 puta!) i stoga pruža duži vijek trajanja izložbenih artikala i materijala pokraj prozora.
Nakon procesa sušenja, foliju održavate i čistite normalno poput stakla, samo što morate izbjegavati abrazivna sredstva koja sadrže u sebi alkohol ili razrjeđivač. Preporuča se čistiti blagim i neutralnim sredstvima.
Nakon aplikacije folije uobičajeno je da se manja količina otopine zadržava između folije i stakla, što zahtjeva određeno vrijeme da bi se otopina osušila i nestala. Stoga izbjegavajte čišćenje folije 2-4 tjedna nakon aplikacije (ovisno o vrsti folije).
Možete, no u tom slučaju ne možemo Vam dati garanciju. Upute za montažu folije možete pronaći ovdje.
Možete. Za skidanje folije potreban Vam je strugač za staklo i tekućina za skidanje ljepila. Nakon pravilnog skidanja folije staklo će Vam se vratiti u prvobitno stanje bez oštećenja.
Da, očitovanje MUP-a, citirano : "U svezi sukladnosti protuprovalnih karakteristika protuprovalnih folija 12C tvrtke „Solar Screen“ iz Luxemburga, mišljenja smo kako je iz dostavljene dokumentacije razvidno da je predmetna folija ispitana sukladno normi HRN EN 356:2006, što je u skladu sa Zakonom o zaštiti novčarskih institucija („Narodne novine“, 56/15), odnosno s odredbom članka 2. stavak 1. točka 1.1. Pravilnika o popisu normi i prihvaćenih pravila struke u primjeni zaštite novčarskih institucija („Narodne novine“, 102/16)."